Sunday, August 4, 2019

خل التفاح فوائده واستخداماته التي لا يعرفها الكثير

النهارده هتكلم عن خل التفاح الاورجانيك
بس معلومه مهمه لازم خل تفاح مش متبسطر ولازم يبقى رو يبقي ني  ويبقي مش متفلتر يعني تبص عليه من جوه تلاقي حتت تفاح موجوده فيه
المتصفي والمتبسطر ترميه في الشارع عليه مواد حافظه والمادة الرئيسيه الي هي السيتريك اسيد والمادة الرئيسيه الي اسمها مانيك اسيد بيتكسروا والانزيمات متكسرين

فلازم يكون عضوي أو علي الاقل ني ومش متبسطر ومش متفلتر دي اول حاجه

تاني حاجه مين ميستخدموش الي عنده قرح أو نزيف في المعده ممنوع عليه خل التفاح
الي عنده حساسيه من اي شىء ميخدش خل ولا خل تفاح لأنه بيزود الهيستامين في الجسم

تعالوا نقيم بقي فوائده من برا لو بيدهن وكده
خل التفاح مفيد جدا لجلد البشره يعتبر قاتل فظيع للبتكريا فيخلصك من حب الشباب نهائي
بيعدل ال بي اتش بتاعه الجلد وبتاعه اس حاجه تانيه يعني ايه بي اتش يعني درجه الحموضه
احنا الجلد بتاعنا ده حامضي شويه فانت مثلا عندك حب شباب عندك التهابات في جسمك وفي وشك عندك قشره في راسك وشك مكرمش عايز تشده
خل التفاح مفيش احسن منه بتحط تلت كوبايه منه وتكمل الباقي ميه وقطنه تبلها وتمسح بيها وشك بيعمل ايه بيموت البكتريا بيموت الفطريات بينضف المسام وبيقفل مسام الجلد لأنه بيشد الجلد

وقشر الشعر بردوا هو عباره عن جلد الرأس الميت أو فطريات لاما التهابات لاما نقص مناعه لاما نقص فيتامينات
احد الاسباب فطريات وخل التفاح يموت الفطريات طيب نعملها ازاي نجيب ربع كوبايه خل تفاح نحط عليه ميه وتغسل شعرك وتسيبه عشر دقايق وتدخل استحمي هتلاقي القشره راحت والجلد نضف الجلد بقي انعم الجلد بقي مشدود شويه

في حاجه كمان فطريات القدم ورائحه القدم الي بيشتكي من التهابات أو فطريات أو رائحه قدم مش تمام يحط ربع كوبايه خل تفاح في مايه دافيه في طبق ويحط رجله ربع ساعه بعد ربع ساعه اغسلها بميه عاديه اعملها تلت اربع مرات في الأسبوع ريحه القدم هتروح خالص الفطريات الي بين القدم من اسبوعين لتلاته هتختفي خالص

السيلوليت الحاجات الي تخلي السيلوليت مش باين وتشد الجلد من برا هتجيب ربع كوبايه خل تفاح ومعلقتين قهوه ومعلقه زيت جوز الهند العضوي وتفرك وتدعك المكان الي فيه السيلوليت سواء بطن وسط فخد مؤخره تدعكهم وتسيبه من عشرين لتلاتين دقيقه مرتين في الاسبوع شهر اتنين تلاته
هتلاقي نتايج ملحوظه اوي الدهون قلت الجسم اتشد صحه الجلد بقت افضل

ندخل بقي في خل التفاح جوه نشوف بيعمل ايه
اول حاجه تبيض الاسنان ازاي ركز بقي معلقه خل تفاح قرصين من حبوب الفحم بتاعه البطن بتاعه الغازات يا جدعان 🤣 تكسرهم بمعلقه تمام وتعملهم بودره كده وتحط معلقه خل التفاح عليهم وتحط بيكربونات الصوديوم تمضمض بيه وتعمل بيه الاسنان بفرشه الأسنان مره في الشهر أو مرتين بالكتير لان خل التفاح وبكربونات الصوديوم لو كترت منهم يكلوا سنانك علشان كده مره ولا مرتين بالكتير

خل التفاح يقتل البكتريا وبكربونات الصوديوم تبيض الاسنان البودره السوده بتاعه الفحم تمتص المواد الي بتغير لون الاسنان

نكمل بقي احتقان الزور جالك تيجي معلقه خل تفاح علي كوبايه ميه تتغرغر أو تتمضمض بيهم أو تشربهم حبه حبه بيقتل الميكروبات خالص الي في الزور بس يتشرب بشاليمو

النقطه الي بعد كده ارتجاع المرىء لو عندك قرحه مرىء قرحه معده وفي دم مينفعش الكلام ده خالص لكن لو عندك ارتجاع عادي
عندي حموضه وحرقان من ايه حمض المعده واحد او اتنين قوي جدا ربنا عامل حمض المعده مقفول بقفله علشان الحمض ميطلعش المرىء ليه ميطلعش  لان وسطه قلوي والفتحه قلويه فلما الحمض يطلع علشان تحمي نفسها بتقفل علطول فلو الحمض قليل مش قوي مش مضر اوي بالمرىء فيطلع الحمض من الفتحه عادي فيسبب الحرقان وحرقان المعده وكل اعراض الارتجاع

نعالج ده ازاي اقولك
معلقه خل التفاح علي كوبايه ميه تتشرب الصبح وبالليل بالشاليمو علشان نحافظ علي الاسنان من التأكل فانت لما تاخد خل تفاح ده حمض فلما يزيد الحمض يبقي قوي فلما يجي يطلع الفتحه علشان تحمي نفسها تقفل علطول لان الحمض بقي قوي وبكده عالجت ارتجاع المرىء وزودت الحمض الي بيساعد علي امتصاص المعادن والفيتامينات
تاني حاجه لما حمض المعده يزيد البكتريا الي بتيجي مع الاكل تموت
النقطه التالته البروتين يتكسر كويس يتهضم كويس لان حمض المعده قوي

خل التفاح لما ينزل المعده ويخلي حمضها قوي يطلع حاجه اسمها لايبيز ده انزيم بيهضم البروتينات دي ناحيه
من الناحيه التانيه المراره ترمي عصارتها لان الحموضه الجامده بتدي اشاره في اكل جي فالمراره ترمي عصارتها الصفراويه في نفس الوقت البنكرياس لما الاكل جي وفي حموضه كويسه بيطلع الانزيمات الي تهضم الدهون وتهضم الاكل مجرد خل التفاح ما نزل عمل تلت حاجات

المراره جابت العصاره
المعده طلعت لايبيز
البنكرياس طلع انزيمات الهضم

تخيل الهضم يبقي عامل ازاي انت لو كلت مسمار حديد هيتهضم
اولا الحمض بيبقي قوي جدا فالامعاء تهضم الاكل جدا وبسرعه جدا يعني زودت كفاءه المعده وزودت امتصاص المعادن والفيتامينات ب بالاخص بكفاءه عاليه جدا وده كله بمعلقه خل تفاح

خل التفاح بيقلل السكر في الدم يعني معلقه علي كوبايه ميه بيقلل السكر من عشرين لتلاتين درجه يعني لو ١٨٠ يقل ويبقي ١٥٠ درجه وهكذا ومادام السكر قل الدهون مش هتتكون
تاني نقطه بيقلل من الشهيه

قولنا رأيك في كومنت 😍

1 comment:

  1. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
    اسال الله ان يبارك فيك وبعلمك ويجعلك مبارك حيث ماكنت.
    طرح جميل ورائع ، ونفس خفيفة ربي يبارك فيك، ومعلومات قيمة ربي يوفقك.

    اخوك
    احمد الحربي
    الكويت

    ReplyDelete